Miért rendelték vissza home office-ból az irodákba a munkaerőt a munkáltatók? Hogy felmondásra késztessék őket!

0
Marketing Company Meeting

Csupán egy félperces hír erejéig rabolnám a tisztelt nagyérdemű figyelmét.

A Slashdot felületén jelent meg egy roppant érdekes hír, miszerint egyáltalán nem a behazudott munkahatékonyság meg a vállalati kohézió, csapatmunka stb. mantrák végett próbálkoznak immár harmadik éve totál sikertelenül az alkalmazottak irodákba való visszarendelésével. Ennél sokkal alantasabb hátsó szándék húzódik meg a próbálkozások mögött.

Egy tanulmány szerint kizárólag azért igyekeztek visszarendelni a munkáltatók peonjaikat az irodákba, hogy kikényszerítsék belőlük az önkéntes felmondást. Mivelhogy azonban az RTO (return to office) diktátumok csúfos kudarcnak bizonyultak, és a szellemi szféra dolgozóinak több mint fele a COVID-mandátumok (maszkhordás, oltakozás) lejárta után sem tért vissza az irodába, kénytelenek voltak a menedzserek 2022 végétől saját kézbe venni a létszámleépítést.

Egyáltalán nem mindegy ugyanis, ki kezdeményezi az elválást. Ha a vállalat, akkor a kirúgott munkaerőt gáláns végkielégítés illeti, ha viszont az alkalmazott, akkor semminemű kompenzáció nem jár.

Stupid Capitalism

Hála az égnek a modernkori szolgák értelmesebbek elődjeiknél. Ha a rendszerkényszerek végett menekülni nem is tudnak az ültetvényekről, legalább kiszolgáltatottságuk tényével tisztában vannak, s annak megfelelően is cselekednek. A passzív kivárás az egyetlen módszer, mely által legkevésbé lesznek kárvallottjai a rendszer működésének, de persze a hatalom játszmáival szembeni fényes győzelem sajnos semmiképp nem szavatolható.

Hála az égnek a kapitalisták fegyvere visszafelé sült el. A munkaerő nem zengte tömegével az éterbe a “Felmondok!” mantrát a poshadt irodákba való visszarendelésüket követően, hiszen akkor nem kapnának végkielégítést. Ugyanakkor a megmaradt dolgozói létszám döntő többsége a munkáltatói fenyítések ellenére is maradt home office-ban, és nyilván bizonyos létszám alá nem mehetnek a vállalatok, különben a működésük kerül veszélybe.

Győzött hát a munkásosztály a burzsoáziával szemben: aki mindvégig kitartott, az üdvözült. A megmaradt irodista állomány java része a mai napig home office-ból intézi munkáltatója vállalati ügyeit.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás