Immár EU-s szintű kötelező sorkatonaságról susmognak a politikusok

0
Besorozott Katonak

Ugyan kacsának tűnik a hír, hogy a komplett EU területén univerzális sorkatonaságot rendelnének el brüsszelita politikusok, egyre több jel utal annak keserű valóságára, hogy tagállami szinten több helyütt paráználkodnak a karhatalmi csinovnyikok a fiatalság húsdarálóba préselésének ábrándos gondolatával.

Lássuk csak a nagyvilág híreit. Rögvest elsőként Németország folytatja a kötelező sorkatonaság visszavezetésére irányuló előkészületeit. Erről korábban már értekeztem, hiszen jó ideje terítéken van ennek tervezete, kiváltképp mivel annak 2011-ben történt ideiglenes kivezetését követően rendre alulmaradt a hadsereg a szükséges létszám önkéntes szerződéses polgárok általi feltöltésével.

Azóta történt fejlemény, hogy a sorkatonaság visszaállításának tervezete hivatalosan is a Bundestag elé került, s még a szokásos parlamenti nyári szünet előtt igyekeznek is azt megszavaztatni az országgyűléssel.

Érdekes húzás, hogy férfiak mellett a nőkre is kiterjesztenék a katonai szolgálat kötelezvényét, így a gender-egyenlőség jegyében a hölgyek is egyenlő esélyeknek örvendhetnek a besorozás nemes aktusánál.

Nem ők az egyetlen, sorkatonaság visszaállításával kacérkodó ország a régióban.

Rishi Sunak brit miniszterelnök szintén a fiatalság újbóli besorozásáról álmodozik bilibe lógó kézzel – ám az angloszférában vélhetőleg nagyobb ellenállásba ütközik a hatalom a németországi irányítóknál.

Kezdjük azzal, hogy az Egyesült Királyságban a fritzekhez képest sokkal régebb óta, 1960-tól nincs kötelező sorozás. Folytassuk azzal, hogy a német példától eltérően a megfogalmazott cél nem a hiányos katonai létszám feltöltése, hanem a fiatalság idomítása a “keresztény-konzervatív értékrend” elsajátítására.

A Sunak által vizionált vágyálom szerint a fiatalság összeírását követően csupán egy opció lenne a katonai kiképzés, alternatívaként azonban választhatnának civil szolgálatot is. Utóbbiba nyilván azok is felvételt nyernének, akik katonai szolgálatra alkalmatlannak bizonyulnak.

Ennek keretében közhasznú munkát, idősellátást, örző-védő szolgálatot vagy akár mentős tevékenységet is végezhetnek ama fiatalok, akik a szabad piac láthatatlan kezének áldása következtében legfeljebb lumpenkedő munkanélküliek vagy nihilista narkósok lennének.

Katonai Kikepzes

A probléma mindezen intézkedésekkel a megkésettségük mellett, hogy az elmúlt időszakban rendkívül nagyot fordult a világ, s a fiatalság nem kíván többé önszántából felfordulni az őket gátlás nélkül lövészárokba zavarni szándékozó gerontokrata had kiszolgálásáért. Az elrendelt COVID-járvány óta csak még inkább földbe fúródott a hivatásos állomány létszáma:

A német védelmi minisztérium például a hónap elején közölte, hogy a német hadsereg összlétszáma 2023-ban mintegy 1500 katonával csökkent, így az év végére összesen 181 500 katonája lesz a Bundeswehr-nek. Terveik szerint 2031-re 203 ezer főre növelnék az állományt.

Az Egyesült Királyság szintén a közelmúltban ismerte be, hogy nagyon nehezen talál újoncokat: az ország védelmi minisztériuma szerint tavaly közel hatezerrel többet hagyták el a sereget, mint ahányan csatlakoztak. Az Euronews által idézett brit katonai források szerint a szigetország 2010 óta képtelen teljesíteni éves toborzási céljait.

A közelmúltban végzett felmérések szerint a fiatal civilek túlnyomórészt ellenzik a háborúkat, a hadseregre fordított kiadások növelését és a külföldi katonai műveleteket; emellett individualistábbak és kevésbé hazafias attitűddel bírnak, mint azok, akik a hadseregben szolgálnak.

Katona Komisszar Elvtarsno

A demográfiai válság szintén a fiatalság javára játszik, hiszen a kisebb merítésből egyúttal jóval nehezebb is a pipacsvörös fejjel óbégató vadbarom állatok tartós elviselésére méltó bakahadat betuszkolni a laktanyák kapuin.

Az is roppant érdekes tény, hogy az állítólagos nemzeti keresztény-konzervatív államhatalmak dicső regnumának tetőpontjakor propagandával és erőszakkal kell kényszeríteni a fiatalokat a hazafiságra.

Olyan országok, mint Spanyolország, Franciaország és Portugália már fontolgatják, hogy a bevándorlók csatlakozhassanak a hadsereghez, majd néhány év szolgálat után állampolgárságot kaphassanak.

Saját szemünk láttára elevenedik meg a Csillagközi Invázió valósága. Nem úgy volt, hogy az egy szatíra, s nem kéne véresen komolyan venni?

A politikusokba és elöljárókba vetett bizalom megsemmisülése végérvényesen a rendszerszolgálat mellőzésére készteti a mai fiatalságot. Annyiszor átverte, tönkre tette és megalázta őket a hatalom, hogy immár kényszer által sem fognak az elnyomó rendszer szolgálatába verődni.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás