Ez a kamera minden felvételt aktfotóvá alakít

0
Kamera Lany2

Végre valami igazán hasznos funkciót nyert magának a mesterséges intelligencia.

Roppant piszkos fantáziával megáldott vállalkozók jelentették be a NUCA kamerát, mely talán az első, mesterséges intelligenciát magában foglaló cél-alkalmatosság a világon.

A NUCA gyártójának célja, hogy kiváló minőségű és nagyon szép képeket lőjünk szeretett házastársunkról, szexi barátnőnkről, az oly régóta hiábavalóan hajszolt szomszéd lányról – szó szerint felfedvén a meztelen valóságot.

A 3D nyomtatóval előállított készülék kétkomponensű montázstechnika által fedi fel választott modellünk bájait. Az arcfelépítés és a feltételezett csontozat-felépítés elemzésével összepasszintja a frissen lőtt képet egy 45-féle nemi identifikáció alapján kategorizált, több millió tételes fotó-adatbázissal, majd ennek alapján összeállítja nekünk ama meztelen testet, amely sejtése szerint a kiszemelt hölgy ruházata alatt lappang. Ezután a lehető legtökéletesebb, Photoshop színvonalú illesztéssel egyszerűen visszamontázsolja a személy arcát a kész mesterműre.

A remélhetőleg roppant étvágygerjesztő végeredményre alig tíz másodpercet kell várni.

Mielőtt a felcsigázott olvasók elkezdenék verni a tamtamot a NUCA kamera beszerzési helyét megnevezendő, elárulom, hogy ez a készülék egyelőre prototípusként létezik, és valószínűleg soha nem kerül kereskedelmi forgalomba. Ugyanis olyan jellegű visszaélésekre nyújtana gyakorlatilag korlátozhatatlan alkalmat, melyek az emberi méltóság teljes körű megsemmisítésére alkalmasak.

Ehelyett Mathias Vef és Benedikt Groß, nevezett kamera feltalálói kizárólag felnőtt korú önkénteseket verbuválnak, kik kipróbálhatják a kamerát, miközben ők maguk a mesterséges intelligencia keltette roppant szeszélyes kihívásokra hívják fel a figyelmet. Ők ugyan névvel és arccal vállalják a maguk tevékenységét, felfedvén identitásukat, de a mesterséges intelligenciát már most tömegesen alkalmazzák rosszindulatú aktorok, bosszúszomjas sértettek és pusztán roppant kíváncsi, de etikai szempontokkal mit sem törődő személyek egyaránt.

Ezek az MI-algoritmusok teljesen anonim módon, felhasználójuk kilétének titokban tartása mellett is tömegével tudnak valós személyekről mintázott aktfotókat, deepfake felvételeket, vagy akár a választott szereplő hozzájárulása nélkül szexfilmeket készíteni.

A kameragyárosok célja felhívni a figyelmet erre a nyilvánvalóan rémálomba illő trendre, amely felé tartunk.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás